One Mile Surf Club, First Year

This project is designed using pattern language as a way of being respectful to the beautiful surrounds of One Mile Beach whilst at the same time functioning as an operative Surf Club. The building sits comfortably in the natural sand dunes and becomes part of the environment. Using a material palette of polished concrete and old railway sleepers the building has the ability to grow naturally in time and place. The poetics of the project are realised as the morning sun rises and illuminates the watch tower using the reflection pond  - This allows it to be easily spotted if in trouble in the surf. The tower shines brightly throughout the day and as the sun sets and the people leave the beach the building waits in silence until the sun rises again.




No comments:

Post a Comment